Evropa

FSB: Militant uhapšen u Dagestanu priznao je da je isporučio oružje teroristima

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2024

-

14:22

FSB: Militant uhapšen u Dagestanu priznao je da je isporučio oružje teroristima
Tanjug/AP/Investigative Committee of Russia - Copyright Tanjug/AP/Investigative Committee of Russia

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od militanata uhapšenih u nedelju u Dagestanu rekao je danas da je isporučio oružje teroristima koji su napali koncertnu dvoranu Krokus siti hol u Moskvi, a snimak njegovog priznanja objavila je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

On je rekao da su operativci iz njegove kuće zaplenili dva automata kalašnjikov i 460 komada municije.

"Doneo sam im oružje momcima koji su napali Krocus siti hol u Moskvi. Doneo sam im oružje iz Mahačkale u Mitišči (grad u Moskovskoj oblasti), rekao je on, prenosie RIA Novosti. Dodao je da je pomagao napadačima na Krokus siti hol "i novcem i oružjem".

Tanjug/AP

 

Centralni operativni centar Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) prethodno je saopštio da su militanti uhapšeni u Dagestanu učestvovali u finansiranju i obezbeđivanju sredstava počiniocima napada na koncertnu dvoranu Krokus siti hol u Moskvi, a pripremali su i teroristički napad u Kaspijsku.

"FSB Ruske Federacije u Republici Dagestan je 31. marta 2024. suzbio delovanje terorističke ćelije koju su činila četiri strana državljana koji su pripremali teroristički akt u Kaspijsku na mestima masovnog okupljanja ljudi. Zločinci su izvršili izviđanje tog područja, napravili improvizovanu eksplozivnu napravu i nabavili automatsko oružje. Utvrđeno je i da su pritvoreni militanti bili direktno uključeni u finansiranje i obezbeđivanje sredstava počiniocima terorističkog akta  22. marta 2024. godine u koncertnoj dvorani Krokus siti u Moskvi", navodi se u saopštenju.

Ističe se da su odmah nakon terorističkog napada nameravali da napuste Rusiju.

U terorističkom napadu na tržni centar u predgrađu Moskve 22. marta poginule su 144 osobe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa