Evropa

Milanović ponovo optužio Plenkovića: Vodi najkorumpiraniju vladu u istoriji Hrvatske

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2024

-

11:06

Milanović ponovo optužio Plenkovića: Vodi najkorumpiraniju vladu u istoriji Hrvatske
Tanjug/HINA/Edvard Šušak - Copyright Tanjug/HINA/Edvard Šušak

veličina teksta

Aa Aa

U finišu predizborne kampanje aktuelni predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji pretenduje na premijersku funkciju posle izbora, ponovo je optužio premijera i lidera HDZ Andreja Plenkovića da je na čelu, kako kaže, najkorupiranije vlade u hrvatskoj istoriji, ali da mu to ne smeta, već mu smetaju mediji koji o tome pišu.

Milanović je na svom Fejsbuk profilu objavio da je Plenković doneo tzv. "Lex AP" i doveo sudiju Ivana Turudića po svaku cenu na čelo Državnog tužilaštva da bi, kako kaže, sakrili "pljačku i korupciju koju godinama sprovode HDZ-ovci".

"Andreji Plenkoviću ne smetaju pljačka države i korupcija koju godinama sprovode članovi HDZ-ovog kartela. Ne smeta mu što vodi najkorumpiraniju Vladu u hrvatskoj istoriji. Ali smetaju mu oni koji govore o tome i mediji koji još uvijek slobodno pišu o njegovom kriminalu i korupciji. I kao svaki raskrinkani i ugroženi diktator, Plenković ih proglašava neprijateljima i urotnicima", naveo je Milanović.

Zato je, ističe Milanović, sada valjda svima jasno, zašto je Plenković doneo "Lex AP" i zašto po svaku cenu Turudića želi da instalira u DORH-u. 

"Slobodni mediji pretnja su Plenkovićevom kriminalnom režimu i ako ih ne može kupiti onda će ih ućutkati represijom i silom. I tome se moramo suprotstaviti, jer bez slobodnih medija nema slobodnog društva", naveo je Milanović.

Milanović je najavio da će odmah uknuti "Lex AP" i zaustaviti, kako kaže, zakupce oglasnog prostora koje je Plenković pretvorio u svoju propagandnu mašineriju preko koje kupuje i kontroliše medije".

"Dosta je", napisao je Milanović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa