Evropa

Osuđen muškarac koji je palio ljude ispred džamija u Londonu i Birmingemu

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2024

-

22:50

Osuđen muškarac koji je palio ljude ispred džamija u Londonu i Birmingemu
Osuđen muškarac koji je palio ljude ispred džamija u Londonu i Birmingemu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čovek koji je prošle godine u dva odvojena incidenta zapalio dvoje ljudi koji su izlazili iz džamija u Londonu i Birmingemu, osuđen je da provede neodređeno vreme u zatvorskoj bolnici, saopštila je danas služba za odnose javnošću britanskog državnog tužilaštva.

Mohamed Abkr je proglašen krivim jer je u februaru i martu 2023. godine, pokušao da zapali dvojicu starijih muškaraca koji su se vraćali kući iz džamije, jedan u Londonu, a drugi u Birmingemu, prenosi Rojters.

Državno tužilaštvo je saopštilo da nema dokaza da je osuđeni Abkr (29) bio motivisan po određenoj ideologiji, tako ovi napadi nisu tretirani kao teroristički napad.

Abkr je osuđen na sudu u Birmingemu na bolnički tretman u neodređenom vremenskom periodu što znači da ne može biti pušten bez odobrenja britanske vlade jer, prema zaključku suda, boluje od "teške mentalne bolesti".

"Počinjeni su užasni akti nasilja nad dvoje starijih ljudi. Radnje Mohameda Abkr dovele su do teških povreda i psiholoških trauma kod žrtava i šoka i zabrinutosti građana Londona i Birmingema", izjavio je Nik Prajs, načelnik odeljenja za kriminal i borbu protiv terorizma u državnom tužilaštvu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa