Evropa

Nestvarni prizori u Atini: Prašina iz Sahare prekrila glavni grad Grčke i obojila nebo u narandžasto

Komentari

Autor: AP

23/04/2024

-

21:35

Nestvarni prizori u Atini: Prašina iz Sahare prekrila glavni grad Grčke i obojila nebo u narandžasto
Tanjug/AP/Petros Giannakouris - Copyright Tanjug/AP/Petros Giannakouris

veličina teksta

Aa Aa

Atina i južni delovi zemlje u utorak su ponovo bili obavijeni saharskom prašinom, sa nijansama žute i narandžaste koje su stvorile nestvarnu atmosferu u gradu. 

Oblaci prašine, nošeni preko Sredozemnog mora iz Severne Afrike,prekrili su Akropolj i druge znamenitosti Atine, piše "AP".

Jaki južni vetrovi preneli su prašinu iz Sahare, pa je u poslednjim satima dnevnog svetla grčka prestonica igledala kao da je za fotografisanje korišćen "Marsovski" filter.

Tanjug/AP/Petros Giannakouris

 

Predviđa se da će se nebo razvedriti u sredu kako se vetrovi smene i pomere prašinu, a temperature će pasti. U utorak, dnevni maksimum na delovima južnog ostrva Krita premašio je 30 stepeni Celzijusa, više od 20 stepeni Celzijusa iznad onoga što je zabeleženo u većem delu severne Grčke.

Tanjug/AP/Petros Giannakouris

 

Korisnici društvene mreže X (Iks) su objavljivali video klipove neobične "narandžaste" pojave,

Vesti o Atini u "narandžastom" su se jako brzo proširile globalnim medijima, te su video klipove delili i profili na društvenim mrežama koji se bave globalno aktuelnim vestima.

Neobična meteorološka pojava je zapala za oko i ambasadi Rumunije u Grčkoj, koja je takođe na društvenoj mreži X (Iks) podelila fotografije Atine prekrivene, pretpostavlja se, saharskom prašinom.

 

Komentari (0)

Evropa