Evropa

Moravjecki zahteva smenu potpredsednika vlade Jaroslava Govina

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2021

-

21:10

Moravjecki zahteva smenu potpredsednika vlade Jaroslava Govina
Mateuš Moravjecki - Copyright AP/John Thys

veličina teksta

Aa Aa

 Poljski premijer Mateuš Moravjecki zatražio je danas smenu Jaroslava Govina, potpredsednika desničarske koalicione vlade Poljske, ministra razvoja, rada i tehnologije i lidera stranke Sporazum, mlađeg partnera u vladi, potvrdio je predstavnik vlade.

Sudbina vlade Poljske okupljene oko koalicije Ujedinjena desnica neizvesna je jer se ovaj savez koji je na vlasti od 2015. godine raspada, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je vladajuća koalicija tokom protekle godine bila opterećena tenzijama, ali kritike mlađeg koalicionog partnera iz stranke Sporazum na račun poreskih reformi sadržane u vladinom ekonomskom programu nazvanom Poljski Dil, izgleda da su dovele do vrhunca.

"Premijer Mateuš Moravjecki zatražio je danas od predsednika Andžeja Dude da smeni Jaroslava Govina s mesta potpredsednika vlade i ministra razvoja, rada i tehnologije", rekao je predstavnik poljske vlade Pjotr Miler na konferenciji za novinare i konstatovao da Ujedinjena desnica možda i nakon smene Govina može da ima većinu u parlamentu, jer bi neki poslanici iz njegove stranke Sporazum podržali vladine reforme.

Komentari (0)

Evropa