Evropa

Grčka: Novčana pomoć od 6.000 evra povređenima u požarima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/08/2021

-

21:14

Grčka: Novčana pomoć od 6.000 evra povređenima u požarima
Grčka: Novčana pomoć od 6.000 evra povređenima u požarima - Copyright AP Photo/Petros Karadjias

veličina teksta

Aa Aa

Grčka Ministarstva zdravlja i rada i socijalnih pitanja odlučila su da jednokratnu novčanu pomoć od 6.000 evra obezbede onima koji su povređeni u požarima, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Konkretno, Organizacija za beneficije i socijalnu solidardnost (ΟΠΕΚΑ) pružiće finansijsku pomoć od 6.000 evra svima onima koji su pretrpeli povrede usled požara i koji su bili hospitalizovani više od 48 sati ili se još uvek nalaze u bolnici.

Finansijska pomoć će se dodeljivati nezavisno od bilo koje druge redovne ili vanredne finansijske pomoći ili naknade koja se isplaćuje ili se plaća za izdržavanje onih koji su pogođeni požarima, dok će postupak podnošenja zahteva i posebni uslovi biti određeni zajedničkom odlukom ministara zdravlja, finansija i zamenika ministra za rad i socijalna pitanja.

Istovremeno, u slučaju povreda vatrogasaca i dobrovoljaca-vatrogasaca, tačnije za žrtve opekotina biće obezbeđeno neprekidno snadbevanje svim vrstama lekova, lekovitim i regenerativnim preparatima, profesionalnim odelima, kao i pružanje neophodne kućne nege, uključujući fizioterapiju i druge tretmane rehabilitacije.

Komentari (0)

Evropa