Evropa

Devetoro u Poljskoj optuženo za sabotažu: Sumnja se da su radili za Rusiju, steže se obruč oko bivšeg ministra odbrane

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2024

-

22:53

Devetoro u Poljskoj optuženo za sabotažu: Sumnja se da su radili za Rusiju, steže se obruč oko bivšeg ministra odbrane
Devetoro u Poljskoj optuženo za sabotažu: Sumnja se da su radili za Rusiju, steže se obruč oko bivšeg ministra odbrane - Copyright Tanjug AP/Kasia Zaremba-Majcher

veličina teksta

Aa Aa

Poljski premijer Donald Tusk rekao je danas da je devet osumnjičenih uhapšeno i optuženo da su "direktno učestvovali u aktima sabotaže u Poljskoj u ime ruskih službi".

On je u intervjuu za TVN24 rekao da se, na osnovu informacija koje prikupljaju nadležni organi, obruč steže oko bivšeg ministra odbrane Antona Mačereviča.

Tusk je istakao da je poenta, između ostalog, da se istraži uticaj „ruskih agenata“, ili Kremlja uopšte, "na ono što se dešava u Poljskoj, na različitim nivoima vlasti i administracije".

"Najvažnije je da u potpunosti povratimo kontrolu nad onim što se dešava na teritoriji poljske države. Takve kontrole nije bilo, ali je vraćamo", rekao je on.

profimedia

 

Poslednjih dana u Poljskoj je izbilo nekoliko velikih požara, u kojima su pored ostalog izgoreli veliki tržni centar i autobuska stanica i oštećena jedna škola.

Došlo je i do velikog požara na deponiji hemijskog otpada. 

Šef poljskog Biroa za nacionalnu bezbednost Jacek Severa rekao ranije da sumnja na sabotaže uz učešće stranih obaveštajnih službi. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa