Evropa

Aktivistkinja organizacije "Crni životi su važni" pogođena hicem u glavu, lekari se bore za njen život

Komentari

Autor: Euronews

24/05/2021

-

14:25

Aktivistkinja organizacije "Crni životi su važni" pogođena hicem u glavu, lekari se bore za njen život
Aktivistkinja organizacije "Crni životi su važni" pogođena hicem u glavu, lekari se bore za njen život - Copyright Tanjug/AP/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Istaknuta aktivistkinja organizacije "Crni životi su važni" Saša Džonson u kritičnom je stanju nakon što je pogođena hicem u glavu u Londonu, naveli su iz njene stranke.

Stranka preuzimanja inicijative navela je da se ona nalazi na internzivnoj nezi nakon što je "brutalno napadnuta" u nedelju u ranim jutarnjim satima, prenosi BBC.

Tanjug/AP/Alberto Pezzali

Saša Džonson je predvodila proteste BLM u Londonu prošle godine

Grupa navodi da je napad, koji se dogodio u Pekamu, na jugu Londona, usledio nakon "brojnih pretnji smrću". Policija nije potvrdila identitet aktivistkinje, ali je rekla da u ovoj fazi nema dokaza da je napad bio ciljani.

Navedeno je da je 27-ogodišnja devojka prevezena u bolnicu na jugu Londona sa teškim povredama opasnim po život i da traže svedoke. Takođe, navodi se i da u ovom trenutku nema dokaza da je ona primila neke verodostojne pretnje.

Tanjug/AP/Alberto Pezzali

Iz organizacije BLM navode da su šokirani

Kako navodi BBC, veruje se da se pucnjava dogodila u blizini kuće gde se održavala žurka i da je veći broj ljudi možda bio u području, saopštila je policija. 

Organizacija "Crni životi su važni" saopštila je da su šokirani zbog ranjavanja "mlade majke i neustrašive politike aktivistkinje koja je bila na čelu brojnih BLM protesta prošlog leta".

Komentari (0)

Evropa