Evropa

Saslušan državljanin Srbije zbog incidenta u "Lastinom" autobusu u Nemačkoj

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Zidojče, Tanjug

22/09/2021

-

09:36

Saslušan državljanin Srbije zbog incidenta u "Lastinom" autobusu u Nemačkoj
Saslušan državljanin Srbije zbog incidenta u "Lastinom" autobusu u Nemačkoj - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Državljanin Srbije (30), koji je sinoć uhapšen u Nemačkoj zbog incidenta u Lastinom autobusu saslušan je tokom jutra, potvrdio je portparol policije, prenosi Zidojče.

On će danas biti izveden pred sudiju za prekršaje, koji treba da mu odredi pritvor.

Kako navodi Zidojče, još uvek nema informacija o tome u kakvom je psihičkom i fizičko stanju, ni šta je tačno rekao na saslušanju.

Policija nije saopštila više detalja, te je ostalo nejasno da li je on kod sebe imao oružije i da li je zaista uzeo taoce. Nema ni informacija o mogućim motivima, a istraga se nastavlja.

Podsetimo, on je uhapšen nakon četvoročasovne blokade autoputa između Hilpoltštajna i Gredinga.  Do incidenta je došlo nakon što je putnik, koji je ušao u autobus u Frankfurtu, nasrnuo na dve osobe.

Prema informacijama koje su preneli nemački mediji, u trenutku kada je drama eskalirala u autobusu srpskog prevoznika, putnici koji su se našli u vozilu uspeli su da pobegnu napolje, a napadač je ostao u vozilu sa vozačima "Laste".

Nakon hapšenja, zvaničnim saopštenjem se oglasila i policija Srednje Frankonije, koja je reagovala u ovom slučaju. Prema navodima policije, u pitanju je autobus koji se uputio ka Srbiji, a uhapšeni je 30-ogodišnji državljanin Srbije.

Iako se isprava sumnjalo da je muškarac naoružan, policija navodi da za sada nije pronađeno oružje.

"Prema trenutnim podacima iz istrage, iz još neutvđenih razloga došlo je do fizičkog obračuna među putnicima u autobusu, kada su dve osobe lakše povređene", navodi se u saopštenju policije.

Mediji prenose da su pregovori bili otežani jer gotovo niko od ljudi koji su bili u autobusu nije znao nemački.

Kako Zidojče navodi, zbog ovog incidenta saobraćaj u ovom delu zemlje je bio blokiran. Auo-put je bio zatvoren, a jedno vreme ni vozovi nisu saobraćali.

Specijalci, helikopteri, pregovarači 

Policija nadležna Srednju Frankoniju, oblast u kojoj je došlo do incidenta, saopštila je na svom tviter nalogu da su odmah na licu mesta poslati policija i grupa pregovarača. 

Kako su tada naveli, pretpostavljalo se da je napadač naoružan, ali to još nije potvrđeno. Među pripadnicima bezbednosnih snaga na terenu, bili su i pripadnici specijalne jedinice SEK.
Oni su obajavili i mapu sa ucrtanim delom autoputa na kome je "zarobljen" Lastin autobus.

Komentari (0)

Evropa