Evropa

Putnici iz Lastinog autobusa u Nemačkoj smešteni u hotel, čekaju da nastave put ka Srbiji

Komentari

Autor: Tara Tomović

22/09/2021

-

11:17

Putnici iz Lastinog autobusa u Nemačkoj smešteni u hotel, čekaju da nastave put ka Srbiji
Putnici iz Lastinog autobusa u Nemačkoj smešteni u hotel, čekaju da nastave put ka Srbiji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U autobusu srpskog prevoznika "Lasta" u Nemačkoj, u utorak uveče došlo je do napada na dvoje putnika, a nakon akcije nemačke policije i specijalne jedinice, napadač je uhapšen. On je jutros saslušan, a mediji prenose da bi u toku dana trebalo da bude izveden pred sudiju za prekršaje.

Kako je za Euronews Srbija potvrđeno iz Udruženja vozača "Lasta", vozači i putnici se trenutno nalaze u hotelu, nedaleko od mesta incidenta, a put ka Srbiji će nastaviti tek pošto stigne drugi autobus iz Minhena da preuzme preostalih 13 putnika. Vozilo u kojem je izbio incident ne može da nastavi put zbog stakla koje su nemački pripadnici policije razbili pri upadu u autobus.

Prema nezvaničnim saznanjima, mogući uzrok incidenta je svađa oko sedišta nakon što je putnik ušao u autobus u Frankfurtu.

Nemački mediji prenose da je napadač 30-godišnji državljanin Srbije F K., koji je u autobus ušao u Frankfurtu, a nedugo potom napao jednu ženu i dvadesetogodišnjeg putnika. Navodno ga je udarao pesnicama i nogama, usled čega je napadnuti zadobio povrede.

S druge strane, nemačka policija je brzo reagovala i na mesto događaja uputila specijalne jedinice SEK iz Nirnberga, kao i pregovarački tim za rešavanje navodne talačke krize, te blokirala deo auto-puta.

Iz direkcije "Laste" rečeno nam je da kompanija još nema zvanične informacije o incidentu iz policije u Dortmundu, a kada one budu bile dostupne direktor će se obratiti medijima.

Komentari (0)

Evropa