Evropa

Švedska policija u potrazi za osumnjičenim: U danu eksplozije trebalo da bude iseljen

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2021

-

16:56

Švedska policija u potrazi za osumnjičenim: U danu eksplozije trebalo da bude iseljen
Švedska policija u potrazi za osumnjičenim: U danu eksplozije trebalo da bude iseljen - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Švedska policija saopštila je danas da je u potrazi za muškarcem koji ima veze sa eksplozijom i požarom koji se dogodio ove nedelje u velikoj stambenoj zgradi, a u kojem je povređeno 16 osoba, od kojih četvoro teže.


Muškarac za kojim se traga još nije pronađen, saopštila je policija, preneo je AP.

Vlasti ga nisu identifikovale, ali su švedski mediji izvestili da je reč o muškarcu u 50-im godinama koji je živeo sa majkom u zgradi u Geteborgu.

"Još ne znamo šta je izazvalo eksploziju", rekao je policajac Anders Borjeson na konferenciji za novinare u dodao da je istraga daleko od kraja, te da ima još mnogo toga da policija ima još mnogo posla.

Kako prenosi dnevnik "Aftonbladet" izvesno je da je vlasnik zgrade pokušavao da iseli muškarca i njegovu majku iz njihovog stana, dok su lokalne novine "Geteborg-Posten" objavile da je iseljavanje bilo planirano za utorak, dan kada se dogodila eksplozija.

"Aftonbladet" je preneo da je policija optužila muškarca za nekoliko navodnih zločina nedelju dana pre eksplozije.

List je, takođe, izvestio da je, nakon što mu nije bilo dozvoljeno da vidi majku u domu za stare zbog pandemijskih restrikcija, osumnjičeni uznemiravao nekoliko ljudi, uključujući vlasnika zgrade.

Eksplozija je u utorak rano ujutru potresla zgradu u centru Geteborga. Požar se proširio na nekoliko stanova, a stotine stanovnika je evakuisano.

Oštećeno je najmanje 140 stanova. Jedna od četiri teško povređene osobe nalazi se na intenzivnoj nezi u bolnici u Geteborgu, javila je švedska televizija SVT.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa