Evropa

Peskov: Odluke NATO o proterivanju diplomata poremetile normalizaciju odnosa sa Rusijom

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2021

-

12:45

Peskov: Odluke NATO o proterivanju diplomata poremetile normalizaciju odnosa sa Rusijom
Dmitrij Peskov - Copyright AP/Alexei Nikolsky

veličina teksta

Aa Aa

Odluka NATO o proterivanju ruskih diplomata i optužbe za neprijateljske aktivnosti potpuno su poremetile šanse za normalizaciju odnosa i nastavak dijaloga, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"Postoji očigledna razlika u izjavama zvaničnika NATO-a o njihovoj želji za normalizacijom odnosa sa našom zemljom i realnih akcija. Ove akcije, naravno, ne ostavljaju prostora za iluzije u vezi sa normalizacijom odnosa i nastavka dijaloga sa NATO-om. Ovakve perspektive su prilično uzdrmane", rekao je Peskov.

NATO je prethodno proterao osam članova ruske misije iz te alijanse, tvrdeći da su tajno radili kao obaveštajci.

"Možemo da potvrdimo da smo povukli akreditacije za osam pripadnika Misije Rusije pri NATO, koji su bili neprijavljeni ruski obaveštajci", naveo je zvaničnik NATO.

On je dodao da je NATO smanjio i broj pozicija sa 20 na deset, na koje Rusija može da akredituje ljude u toj organizaciji, prenosi AP.

Predsedavajući Odbora za spoljne poslove Donjeg doma ruskog parlamenta Leonid Slucki najavio je  da Moskva sprema uzvratne mere na odluku NATO da protera osam ruskih diplomata za koje alijansa tvrdi da su neprijavljeni obaveštajni oficiri.

Agencija je prenela da je Slucki nagovestio da uzvratne mere Rusije neće nužno biti iste kao mere koje je primenio NATO.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa