Evropa

Zelenski: Ukrajina zahvalna EU zbog mera protiv Rusije, vreme je za oštrije sankcije

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2021

-

22:51

Zelenski: Ukrajina zahvalna EU zbog mera protiv Rusije, vreme je za oštrije sankcije
Tanjug/AP Photo/Riccardo Pareggiani, File - Copyright Tanjug/AP Photo/Riccardo Pareggiani, File

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajina je zahvalna Evropskoj uniji na kontinuiranim restriktivnim merama protiv Rusije, ali krajnje je vreme za pooštravanje sankcija, rekao je danas ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski nakon 23. samita EU-Ukrajina u Kijevu.


Zelenski je održao konferenciju za novinare zajedno sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, prenela je agencija Anadolija.

"Jedno od važnih pitanja na sastanku bila je koordinacija sa EU radi mirnog rešavanja krize u Donbasu. Slažemo se da je Rusija u potpunosti odgovorna strana u krizi", izjavio je Zelenski.

Dodao je da se "kršenja ljudskih prava na Krimu takođe ne mogu ignorisati", a odluka EU da uvede sankcije za osam osoba zbog ugrožavanja ukrajinske teritorije važan je korak u tom pogledu.

“Severni tok 2 takođe izaziva nove probleme. Moramo definisati zajedničku viziju sa Evropom u oblasti energetske sigurnosti. Dogovorili smo se da započnemo dijalog na visokom nivou s EU u oblasti energije”, rekao je Zelenski.

Izrazivši zahvalnost Evropskoj komisiji na drugom paketu pomoći od 600 miliona eura, Zelenski je kazao da je to vrlo važno za makroekonomsku stabilnost Ukrajine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa