Evropa

Policija u Austriji traga za vozačem kombija u kojem su pronađena dva mrtva migranta

Komentari

Autor: Euronews

20/10/2021

-

07:56

Policija u Austriji traga za vozačem kombija u kojem su pronađena dva mrtva migranta
Austrijska policija - Copyright AP/Ronald Zak

veličina teksta

Aa Aa

Policija traga za vozačem u Austriji koji je u malom kombiju prevozio skoro 30 migranata i u kojem je pronađeno dvoje preminulih. Kombi je, kako je rečeno za AFP iz policije, presretnut na mađarskoj granici.

Pripadnici vojske proverili su kombi koji im se učinio sumnjiv i otkrili da u njemu ima 26 osoba, a dvoje mrtvih. Prema prvim nalazima, svi migranti pronađeni u kombiju bili su muškarci iz Sirije. Vozač vozila je pobegao peške i za njim se trenutno traga.

"Ovaj užasan čin jasno pokazuje jednu stvar: trgovci ljudima namerno prihvataju smrt jednog ili više ljudi", rekao je konzervativni austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

Austrija, koja je zabeležila priliv migranata na svojim istočnim i južnim granicama, pojačala je kontrole u ​​julu. Od početka godine uhapšeno je 250 krijumčara, saopštila je policija.

Istok zemlje je već bio poprište slične drame pre nekoliko godina. Naime, 27. avgusta 2015. godine, 71 ilegalni imigrant iz Sirije, Iraka i Avganistana, uključujući troje dece i bebu, umrlo je od gušenja u hermetički zatvorenom prostoru kombija, gde su ih krijumčari sakrili.

Otkriveni su u Austriji, ali su umrli dok su još bili s druge strane granice. Skoro četiri godine kasnije, mađarski sudovi osudili su njihove krijumčare na doživotni zatvor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa