Evropa

Lukašenko spreman da se vakciniše, ali pod jednim uslovom

Komentari

Autor: BELTA

20/10/2021

-

15:49

Lukašenko spreman da se vakciniše, ali pod jednim uslovom
Lukašenko odgovorio na nove sankcije: Nećemo zaustaviti migrante na putu ka EU - Copyright Tanjug/AP/Sergei Shelega/BelTA Pool Photo

veličina teksta

Aa Aa

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko spreman je za vakcinaciju protiv koronavirusa, ali beloruskom vakcinom, izjavio je danas tokom razgovora sa zaposlenima u regionalnoj kliničkoj bolnici u Minsku, prenosi BELTA.

Šef države je primetio da je ruski predsednik Vladimir Putin vakcinisan cepivom Sputnjik V, a Džozef Bajden je primio Fajzer.

"A šta je sa mnom? Dogovorili smo se sa Dimitrijem Leonidovičem Pinevičem (ministrom zdravlja) čim bude godotova beloruska vakcina, odmah ću je primiti - ubrizgaćemo bilo gde. Spreman sam da se vakcinišem ali našom, beloruskom vakcinom ", rekao je Aleksandar Lukašenko.

Takođe, on je skrenuo pažnju na činjenicu da u bolnicama nema mnogo vakcinisanih kovid pacijenata.

"Apsolutno nam je jasno iz prakse da vakcinisani ljudi manje obolevaju, a ako se i razbole, ne bude katastrofalno. To je klinički potvrđena činjenica", primetio je šef države.

Lukašenko je donedavno tvrdio da u Belorusiji niko nije umro od korone i protivio se uvođenju strožih mera za suzbijanja korona virusa. Strah od virusa je odbacivao kao “psihozu”, a zemljacima je savetovao da igraju hokej, voze traktore, piju votku ili da idu u saunu kako bi se zaštitili od zaraze.

 

"Koronavirus je samo izgovor, zavesa iza koje globalni akteri pokušavaju da preraspodele svet po svom nahođenju", rekao je Lukašenko u intervjuu za predstavnike medija Belorusije i okolnih zemalja krajem prošle godine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa