Evropa

Rekordan broj zaraženih u Rusiji, u jednom danu više od 40.000 slučajeva

Komentari

Autor: Tanjug

30/10/2021

-

12:51

Rekordan broj zaraženih u Rusiji, u jednom danu više od 40.000 slučajeva
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rusija je danas prijavila 40.251 novu infekciju kovid 19 za poslednja 24 sata, što je najveći broj slučajeva u jednom danu od početka pandemije.

Vladin krizni štab za kovid 19 potvrdio je i 1.160 smrtnih slučajeva povezanih sa virusom, što je za tri manje od dnevnog rekorda od 1.163 koji je postavljen dan ranije, prenosi TASS.

Suočene sa pogoršanjem stope zaraze i sporom vakcinacijom, vlasti ove nedelje uvode strože mere u pokušaju da obuzdaju širenje pandemije, pa će tako od 30. oktobra do 7. novembra biti na snazi plaćeni neradni dani.

Moskva je u četvrtak uvela najstrože mere zatvaranja od juna 2020. godine, prema kojim će otvorene biti samo primarne prodavnice poput supermarketa, apoteka i benzinskih pumpi.

U Rusiji su, inače, od danas do 7. novembra neradni dani zbog teške situacije sa koronavirusom.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je potpisao ukaz o plaćenim neradnim danima od 30. oktobra do 7. novembra.

Istovremeno, regionalne vlasti, na osnovu situacije na terenu, imaju pravo da uvedu plaćene neradne dane i pre 30. oktobra i da ih produže posle 7. novembra. Tako je u Moskvi i Moskovskoj oblasti režim neradnih dana na snazi od 28. oktobra.

U skladu sa preporukom Ministarstva prosvete, u ruskim školama će tokom neradnih dana od 30. oktobra do 7. novembra biti raspust, a Ministarstvo nauke i visokog obrazovanja omogućilo je univerzitetima da pređu na onlajn nastavu.

Zamenica premijera Tatjana Golikova pozvala je Ruse da izbegavaju putovanja tokom neradnih dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa