Evropa

U Londonu zaplenjeno skoro 6 mliona evra, kriminalci "nisu znali šta će sa tolikim novcem"

Komentari

Autor: Tanjug

29/05/2021

-

13:35

U Londonu zaplenjeno skoro 6 mliona evra, kriminalci "nisu znali šta će sa tolikim novcem"
U Londonu zaplenjeno skoro 6 mliona evra, kriminalci "nisu znali šta će sa tolikim novcem" - Copyright Pixabay/diegoparra

veličina teksta

Aa Aa

Britanska policija je otkrila više od pet miliona funti (5,8 miliona evra) u jednom londonskom stanu, nakon što banda "nije znala šta da radi sa tolikim novcem".

Tri osobe su uhvaćene u petak, nakon najveće zaplene novca britanske policije svih vremena, u apartmanu u londonskom predgrađu Fulam, preneo je danas Skaj njuz.

Svežnjevi "prljavog novca" su pronađeni u plastičnim kesama ispod kreveta, a bili su i razbacani po podu, dodala je policija.

Policija kaže da je keš bio ostavljen u stanu jer banda "nije znala šta da radi s tolikim parama", kao i da je pandemija kovida 19 "otežala njihov problem kako da se otarase novca", naveo je londonski "Ivning standard".

Otkriće ove sume novca je došlo nakon dugotrajne policijske operacije koja je ciljala oružane bande i dilere širom Londona, u kojima se razotkrilo ime osobe koja pere novac, Sergejsa Ozinsa.

U junu prošle godine, drugi muškarac, Ruslan Šamsudinov, viđen je kako se muči da nosi teške kese kada je napuštao apartman u Fulamu.

On je stavio kese u automobil, ali ga je nedugo zatim zaustavila policija i pronašla "značajnu sumu novca".

Komentari (0)

Evropa