Evropa

Nesreća u Belorusiji: Dva ruska padobranca stradala tokom vežbe kod poljske granice

Komentari

Autor: Euronews

12/11/2021

-

23:10

Nesreća u Belorusiji: Dva ruska padobranca stradala tokom vežbe kod poljske granice
Nesreća u Belorusiji: Dva ruska padobranca stradala tokom vežbe kod poljske granice - Copyright Tanjug AP/Belarusian Defense Ministry

veličina teksta

Aa Aa

U nesreći tokom vežbe sa snagama Belorusije, na zapadu te zemlje u blizini granice sa Poljskom, poginula su danas dva ruska vojnika padobranca.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da padobrani vojnika nisu dobro funkcionisali zbog iznenadnog naleta vetra tokom njihovog skoka.

"Uprkos naporima lekara, dvojica ruskih vojnika pod ugovorom u vojsci podlegla su povredama", navodi se u saopštenju.

Inače, oni su bili deo grupe od 250 ruskih padobranaca koja je danas učestvovala u zajedničkim manevrima sa beloruskom vojskom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The RAGE X (@the.ragex)

 

Vežbe su održane dok se na granici između Belorusije i Poljske nalazi nekoliko hiljada migranata koji žele da udju u Poljsku. Zapravo, njihov cilj je da odu u zemlje Evropske unije (EU).

Podsetimo, EU je već optužila predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka da je orkestrirao talas migranata uglavnom sa Bliskog istoka, kao odgovor na sankcije koje je EU uvela Belorusiji zbog represije nad učesnicima protesta opozicije. Međutim, Lukašenko je negirao te navode.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa