Evropa

Španske službe na moru spasile 400 migranata za dva dana

Komentari

Autor: Fonet

23/11/2021

-

23:07

Španske službe na moru spasile 400 migranata za dva dana
Ilustracija - Copyright Tanjug/AP Photo/Renata Brito

veličina teksta

Aa Aa

Pomorske spasilačke službe Španije u protekla dva dana spasile su više od 400 migranata koji su iz Zapadne Afike želeli da dođu do Kanarskih ostrva.

Danas je iz pretrpanih krijumčarskih čamaca spaseno više od 130 ljudi, među kojima je bilo više žena i dece, i prebačeni su na ostrva Gran Kanarija i Fuerteventura, preneo je AP.

Humanitarna mreža Alarm fon saopštila je da je Marokanska mornarica danas spasila 20 migranata, koje je u moru uočio jedan trgovački brod. Jedan migrant se utopio, a jedan se vodi kao nestao, dok su dvadesetčetvorica uspela da doplivaju do marokanske obale.

U ponedeljak je spaseno više od 250 ljudi.

Takozvana atlantska ruta sve je popularnija među migrantima koji kreću brodovima i čamcima iz Maroka, Mauritanije, Senegala, pa čak i Gambije. Tim pravcem ove godine je do Kanarskih ostrva stiglo više od 18.000 ljudi.

Na toj ruti je zabeleženo i najviše smrtnih slučajeva i prema podacima Agencije Ujedinjenih nacija za migrante ove godine je potvrđeno stradanje najmanje 900 migranata, ali je stvarni broj neuporedivo veći.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa