Evropa

Koliko košta obrok Sane Marin? Istraga o troškovima za doručak finske premijerke

Komentari

Autor: Tanjug

01/06/2021

-

11:48

Koliko košta obrok Sane Marin? Istraga o troškovima za doručak finske premijerke
Koliko košta obrok Sane Marin? Istraga o troškovima za doručak finske premijerke - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Finska premijerka Sana Marin suočila se sa istragom povodom spornog novčanog dodatka, za koji tvrdi da pokriva troškove doručka u njenoj službenoj rezidenciji.

Finski dnevnik "Iltalehti" izvestio je kasno u nedelju da je reč o dodatku za troškove doručka u iznosu od 850 evra mesečno, što je gotovo tri puta više nego što je list procenio kada je prvi put pisao o tome prošle nedelje.

List je doveo u pitanje da li Marin ima pravo na dodatak za doručak, preneo je briselski portal "Politiko".

U saopštenju za medije izdatom kasno sinoć, kabinet premijera je potvrdio da su od januara 2020. do maja 2021. godine troškovi Marininog korišćenja usluga keteringa tokom boravka u službenoj rezidenciji iznosili 14.363,20 evra ili u proseku 845 evra mesečno.

Troškovi uključuju doručak i hladna jela, navodi se u saopštenju.

Marin je rekla da je poštovala pravila za potraživanje dodatka onako kako su joj objašnjena kada je stupila na dužnost 2019. godine.

"Nisam imala pojma, naravno, da je bilo nejasnoća oko dodatka za doručak", izjavila je ona za nacionalnu televiziju YLE.

Marin je rekla da su dodatak za doručak koristili i mnogi prethodni premijeri, ali je i da će pravila biti razmotrena i po potrebi ažurirana.

Helsinška policija je saopštila da je odlučila da ispita slučaj kako bi utvrdila da li je došlo do bilo kakvih prekršaja.

Oni su naveli da će istražiti postupke Marininog osoblja, a ne same premijerke.

Komentari (0)

Evropa