Evropa

U Beču danas 1.200 policajaca obezbeđuje 27 protesta protiv kovid mera i obavezne vakcinacije

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2021

-

10:34

U Beču danas 1.200 policajaca obezbeđuje 27 protesta protiv kovid mera i obavezne vakcinacije
U Beču danas 1.200 policajaca obezbeđuje 27 protesta protiv kovid mera i obavezne vakcinacije - Copyright AP/Florian Schroetter

veličina teksta

Aa Aa

Centar Beča biće danas posle podne u potpunosti blokiran zbog brojnih protesta protivnika kovid mera i obavezne vakcinacije.

Policija je saopštila da će na ulicama imati 1.200 čuvara reda i da je prijavljeno ukupno 27 protesta. Najveći skup se očekuje na trgu Heldenplac, na koji je pozvala Slobodarska partija Austrije (FPO), kao i pre dve nedelje kada se okupilo više desetina hiljada ljudi.

Prijavljen je i skup protiv "zdravstvenog fašizma" ispred austrijske vlade. Ovaj put povorka demonstranata neće ići samo ulicama strogog centra Beča, već je jedan skup prijavljen sa šetnjom od Girtla do Opere. Na centralnom bečkom trgu Štefansplan zakazan je i protest više grupacija protiv fašizma, zbog upliva neonacista u demonstracije protiv korona mera.

"Uz svo razumevanje za strah od virusa, nemamo razumevanje za parole koje relativizuju holokaust i bave se revizijom istorije. Nemamo razumevanje za one koji šetaju iza desničarskih transparenata", poručuju organizatori.

Policija će ovaj put, zbog ovog protesta, morati napraviti tampon zonu između učesnika različitih okupljanja i tako spreči njihove sukobe. Pošto na društvenim mrežama stalno kruže pretnje napadima na bolnice zbog vakcinacije, policija je pojačala nadzor tih objekata, kao i druge kritične infrastrukture.

Komentari (0)

Evropa