Evropa

Putin priznao da je početkom devedesetih vozio taksi: "Neprijatno mi je da pričam o tome"

Komentari

Autor: RIA Novosti

12/12/2021

-

20:41

Putin priznao da je početkom devedesetih vozio taksi: "Neprijatno mi je da pričam o tome"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin govorio je o razarajućem efektu koji je po ekonomiju imala propast Sovjetskog saveza, te priznao da je i on čak u jednom trenutku vozio taksi kako bi mogao da zaradi dodatni novac, iako mu je danas "neprijatno da priča o tome".

Putin je, naime, vozio taksi da bi povećao svoje prihode nakon raspada SSSR-a, izvestila je u nedelju državna novinska agencija RIA Novosti.

"Nekada mi je trebao dodatni novac. Mislim, dodatno zaradite kao privatni vozač. Da budem iskren, neprijatno mi je da pričam o tome, ali nažalost tako je bilo", rekao je u dokumentarnom filmu.

Putin je takođe ispričao da je raspad SSSR-a označio kraj "istorijske Rusije". Kraj SSSR-a doneo je sa sobom period teške ekonomske nestabilnosti koja je milione gurnula u siromaštvo dok je nova nezavisna Rusija evoluirala iz komunizma u kapitalizam.

Odani sluga Sovjetskog Saveza, Putin bio je užasnut tim raspadom koji je jednom opisao kao "najveći geopolitičku katastrofu 20. veka".

Inače, Putinovi komentari dolaze u trenutku kada ga kritičari optužuju da planira da ponovo stvori Sovjetski Savez invazijom na Ukrajinu. Kremlj je do sada odbacivao tu ideju dok strah na Zapadu raste, te naveo da bi Moskva napala svog suseda ako bi ih zvanični Kijev ili neka druga država isprovocirali.

Komentari (0)

Evropa