Evropa

Eksplozija u ženskom manastiru u Podmoskovlju, povređeno osam osoba, među njima i deca

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2021

-

08:15

Eksplozija u ženskom manastiru u Podmoskovlju, povređeno osam osoba, među njima i deca
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Osam osoba, uključujući sedmoro dece, povređeno je u eksploziji u Serpuhovskom ženskom manastiru u Podmoskovlju, javlja TASS pozivajući se na izvor iz policije.

Agencija RIA Novosti prenosi da je muškarac aktivirao eksploziv domaće izrade u blizini Serpuhovskog ženskog manastira.

Do eksplozije je došlo na ulazu u pravoslavnu gimnaziju, koja se nalazi u okviru manastira. Agencija navodi da je i napadač povređen i hospitalizovan. Učenici i nastavnici giimanzije su evakuisani.

Preminuo napadač

Mladić koji je aktivirao bombu domaće izrade u pravoslavnoj gimnaziji u okviru Serpuhovskog ženskog manastira u Podmoskovlju, preminuo je od zadobijenih rana, prenosi RIA Novosti pozivajući se na izvor u Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

Sagovornik agencije je rekao da drugih teže povređenih nema. Tačan broj povređenih još nije utvrđen, a ruske agencije prethodno su javile da je povređeno najmanje sedam osoba.

Prema preliminarnim informacijama iz istrage, napadač je bivši učenik pravoslavne gimnazije, koji je na njenom ulazu aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu.

TASS prenosi da je uzrok napada sukob napadača sa drugim učenicima i nastavnicima pravoslavne gimnazije u okviru manastira.

Komentari (0)

Evropa