Evropa

Ostavka zvaničnika u Velikoj Britaniji: Istraživao ko organizuje ilegalne zabave, a jedna održana u njegovoj kancelariji

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2021

-

09:10

Ostavka zvaničnika u Velikoj Britaniji: Istraživao ko organizuje ilegalne zabave, a jedna održana u njegovoj kancelariji
Visoki zvaničnik britanske administracije Sajmon Kejs - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Visoki zvaničnik britanske administracije Sajmon Kejs podneo je ostavku na položaj istražitelja o nedozvoljenim zabavama u zvaničnoj rezidenciji britanskog premijera Dauning stritu broj 10 nakon što je javnost saznala da je proslava održana upravo u njegovoj kancelariji.

Kejs je trebalo da istraži tvrdnje o kršenju kovid pravila na prošlogodišnjim božićnim zabavama za osoblje u britanskom kabinetu, prenosi BBC.

Međutim, njegova uloga je dovedena pod znak pitanja nakon izveštaja da je upravo u njegovoj kancelariji održana zabava u trenutku dok su u Londonu bile na snazi anti-epidemiološke mere.

Iz Dauning strita broj 10 je saopšteno da će istragu dalje voditi i zaključiti viši državni službenik Sjuzen Grej, drugi stalni sekretar u Odeljenju za podizanje nivoa života, stanovanje i stambene zajednice.

Portparol britanske vlade je potvrdio da se Sajmon Kejs povukao iz istrage kako bi se sačuvalo poverenje javnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa