Evropa

Džonson se izvinio zbog žurke organizovane tokom lokdauna: Bio sam besan kad sam video snimak

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2021

-

14:21

Džonson se izvinio zbog žurke organizovane tokom lokdauna: Bio sam besan kad sam video snimak
Džonson se izvinio zbog žurke organizovane tokom lokdauna: Bio sam besan kad sam video snimak - Copyright AP Photo/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Velike Britanije Boris Džonson izvinio se danas zbog video snimka na kojem se vidi kako se njegovo osoblje smeje zbog izveštaja o žurki u Dauning stritu 10, tokom strogog kovid lokdauna 2020. godine, rekavši da je besan jer mu je rečeno da uopšte nije bilo žurke.

"Takođe, bio sam besan jer sam video taj snimak. Bezrezervno se izvinjavam zbog uvrede koju je izazvao taj snimak i izvinjavam se zbog utiska koji ostavlja klip. Ali, ponavljam...kada su se pojavile glasine, uveravali su me više puta da nije bilo žurke i da antikovid mere nisu bile prekršene", kazao je Džonson, preneo je Rojters.

Britanska televizija "ITV njuz" objavila je snimak od prošlog decembra, na kojem se stiče utisak da se zvaničnici kabineta britanskog premijera šale na račun održavanja božićne zabave u Dauning stritu 10, samo četiri dana nakon što se taj događaj desio, u trenutku kada su na snazi bile stroge kovid mere u Velikoj Britaniji.

Osoblje kabineta premijera Borisa Džonsona se može čuti na snimku kako se smeje i pominje "sir i vino", dok je tadašnja portparolka premijera Borisa Džonsona, Alegra Straton, primetila da "definitivno nije bilo socijalnog distanciranja", dodaje Rojters.

Snimak od 22. decembra 2020. je, kako navodi Rojters, proba za konferenciju za novinare Dauning strita, koje je Straton trebalo da vodi, a osoblje u sali postavlja izmišljena pitanja kako bi joj pomoglo u pripremi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa