Evropa

Najmanje 30 migranata pokušalo da pređe granicu Belorusije i Litvanije tokom vikenda

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2021

-

11:36

Najmanje 30 migranata pokušalo da pređe granicu Belorusije i Litvanije tokom vikenda
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Oko 30 ilegalnih migranata pokušalo je da pređe iz Belorusije u Litvaniju tokom vikenda, rekao je danas za LRT nacionalnu radio stanicu komandant Službe državne granične straže Rustamas Liubajevas.

"Tokom božićnih praznika, 29 ilegalnih migranata pokušalo je da uđe u Litvaniju i vraćeni su na belorusku teritoriju", rekao je komandant, prenosi agencija TASS.

Prema podacima granične službe, migranti pokušavaju da pređu granicu u manjim grupama, a najbrojnija grupa je bila od njih devetoro, pojasnio je Liubajevas.

Kako se navodi, tokom decembra meseca, šest dana litvanski graničari nisu registrovali nijedan slučaj ilegalnog prelaska granice. Prema rečima komandanta Državne granične službe, teža situacija je na beloruskoj granici sa Poljskom i Letonijom.

Tokom perioda odmora, prema najnovijim informacijama, 116 ilegalnih imigranata pokušalo je da uđe u Poljsku, dok je 179 izbeglica pokušalo da uđe u Letoniju.

TASS podseća da je od početka godine više od 4.000 ilegalnih migranata iz Azije i Afrike privedeno na litvansko-beloruskoj granici, što je 50 puta više nego 2020. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa