Evropa

Nemački kruzer usidren do daljeg u Lisabonu zbog koronavirusa među posadom i putnicima

Komentari

Autor: Tanjug

02/01/2022

-

23:53

Nemački kruzer usidren do daljeg u Lisabonu zbog koronavirusa među posadom i putnicima
Nemački kruzer usidren do daljeg u Lisabonu zbog koronavirusa među posadom i putnicima - Copyright Printscreen YouTube/Carnival Cruise Line

veličina teksta

Aa Aa

Nemački kruzer koji je zadržan u lisabonskoj luci zbog izbijanja epidemije koronavirusa među članovima posade prekinuo je danas putovanje nakon što su i neki putnici pozitivno testirani na kovid-19, saopštile su lučke vlasti.

Kuzer AIDA Nova, sa 2.844 putnika i 1.353 člana posade, pristao je u luci Lisabon 29. decembra tokom puta za ostrvo Madeira na proslavu Nove godine i neće nastaviti putovanje jer su otkrivena 52 slučaja kovida-19 među kompletno vakcinisanom posadom, prenosi Rojters.

Brod je danas trebalo da dobije odobrenje da napusti luku i krene na špansko ostrvo Lanzarote, ali u međuvremenu je još 12 ljudi testirano pozitivno na koronavirus, među njima i četiri putnika, rekao je načelnik luke Diogo Vieira Branko za radio TSF.

"Odmah je stupio na snagu protokol kompanije, tako da su zaraženi, koji su asimptomatski slučajevi ili pokazuju lake simptome, odmah izolovani na brodu...Kompanija je zato odlučila da prekine krstarenje i iskrca putnike", rekao je on i dodao da će putnici biti transportovani svojim kućama avionom, ne precizirajući kada.

Preporuka za vas

Epidemiološka situacija u Grčkoj bi mogla da dostigne vrhunac u prvoj polovini avgusta

Komentari (0)

Evropa