Evropa

Opozicioni poslanik uzburkao turski parlament: "Erdogan ne može biti vrhovni komandant"

Komentari

Autor: T.T.

03/06/2021

-

17:48

Opozicioni poslanik uzburkao turski parlament: "Erdogan ne može biti vrhovni komandant"
Opozicioni poslanik uzburkao turski parlament: "Erdogan ne može biti vrhovni komandant" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rutinska sednica u turskom parlamentu pretvorila se u besni govor opozicionog poslanika Alija Mahira Bašarira koji je reagovao na sve učestalije pretnje turskog predsednika Redžepa Tajira Erdogana svojim političkim protivnicima.

Lider Republikanske narodne partije (ALP) Ali Mahir Bašašir pozvao je na zaustavljanje nasilja, rekavši da neko ko deli zemlju i preti političkim protivnicima "ne može biti vrhovni komandant" Turske.

"Dolazimo do pitanja vrhovnog komandanta. Da je Redžep Tajip Erdogan zaista vrhovni komandant ove zemlje, ne bi reagovao kao neuki ludak, nemoralan, neupućen u istoriju i vređao našeg večitog vrhovnog vođu Gazija Mustafu Kemala Ataturka. Da je Redžet Tajip Erdogan pravi vrhovni komandant, ne bi klevetao Ismet-pašu. Zbog toga on ne može da nosi tu titulu", rekao je.

Printskrin/Youtube

 

Izjavljujući da u zemlji ne postoji nepristrasni predsednik i da ovo predstavlja kršenje zakona, Bašarir je nastavio po Erdoganu.

"Da je u ovoj zemlji postojao nepristrasni predsednik, on studente koji traže svoja prava ne bi zvao teroristima, niti bi pretio Mesal Aksener iz Dobre partije 'da će videti šta će joj se desiti'", nastavio je.

"Ja znam gde mi je mesto mesto, ali bi to trebalo da nauče Redžer Tajip Erdogan i njegova partija", rekao je.

Nakon Bašarirovog obraćanja, predsednik parlamenta je bezuspešno pokušao da "smiri strasti" ostalih članova, a umalo nije došlo i do tuče.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa