Evropa

Veliki skok broja zaraženih u Crnoj Gori, za dve nedelje broj novoobolelih povećan 450 procenata

Komentari

Autor: Fonet

04/01/2022

-

18:58

Veliki skok broja zaraženih u Crnoj Gori, za dve nedelje  broj novoobolelih povećan 450 procenata
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crna Gora registrovala je danas najveći broj novozaraženih koronavirusom u jednom danu, 2.590 zaraženih od 6.994 analiziranih uzoraka, prenosi RTCG. Od posledica kovida 19 preminule su dve osobe.

Takođe, u ponedeljak, 3. januara, u Crnoj Gori je bilo 12.507 aktivnih slučajeva koronavirusa, dok je sedam dana ranije  bilo 3.310, te statistika govori da je u odnosu na dve sedmice ranije, broj novoobolelih skočio za 450 procenata, dok je broj preminulih manji za 11, a hospitalizovanih za oko 14 odsto.

Pre 18 dana, 16. decembra, kada je u Crnoj Gori identifikovan i omikron soj virusa, registrovano je 187 novih slučajeva, a 3. januara 1.703 - skoro deset puta više. Podaci pokazuju da se omikron soj koronavirusa širi brže od ostalih i dominira u državi, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Najviše novoobolelih je u starosnoj grupi od 20 do 40 godina, navodi se u saopštenju Instituta.

Takođe, da Crna Gora nakon novogodišnjih praznika može očekivati dodatni rast inficiranih koronavirusom kazao je za Radio Slobodna Evropa direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

"Inkubacioni period omikron soja traje tri do pet dana. Pre novogodišnjih praznika imali smo povećanje broja obolelih zbog pretprazničnog raspoloženja i proslava, a ne smem ni da zamislim šta bi se dogodilo da nismo zabranili masove dočeke za Novu godinu", kazao je Galić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa