Evropa

Francuska beleži novi rekord po broju novozaraženih, Makron planira da "zakomplikuje život" nevakcinisanima

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2022

-

20:43

Francuska beleži novi rekord po broju novozaraženih, Makron planira da "zakomplikuje život" nevakcinisanima
Francuska beleži novi rekord po broju novozaraženih, Makron planira da "zakomplikuje život" nevakcinisanima - Copyright AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

U protekla 24 sata u Francuskoj je registrovano rekordnih oko 335.000 novih slučajeva koronavirusa u momentu dok se zemlja bori protiv petog talasa pandemije.

Tokom sednice parlamenta, ministar zdravlja Olivije Veran izneo je nove epidemiološke podatke i dodao da je i broj preminulih pacijenata u porastu, prenosi agencija Rojters.

Kako se navodi, ukupan broj pacijenata sa kovidom-19 u bolničkim jedinicama intenzivne nege (ICU) iznosio je 3.695, što je najveći broj od kraja maja.

Francuska podržava jačanje svog programa vakcinacije protiv kovida 19 kako bi se izbeglo preduzimanje novih drastičnih ograničenja u cilju sprečavanja širenja virusa.

Francuski predsednik Emanuel Makron ranije danas je rekao da želi da "razljuti" nevakcinisane ljude tako što će im život toliko zakomplikovati, kako bi na kraju popustili i primili vakcinu.

On je u intervjuu za list "Parizjen" (Le Parisien) nazvao nevakcinisane ljude neodgovornim i nedostojnim da bi se uopšte smatrali građanima. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa