Evropa

Prepoznao ga Gugl: Pripadnik italijanske mafije uhapšen nakon 20 godina bekstva

Komentari

Autor: Euronews

06/01/2022

-

19:19

Prepoznao ga Gugl: Pripadnik italijanske mafije uhapšen nakon 20 godina bekstva
Prepoznao ga Gugl: Pripadnik italijanske mafije uhapšen nakon 20 godina bekstva - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Španiji uhapsila je pripadnika italijanske mafije koji je 20 godina bio u bekstvu, nakon što ga je identifikovao Gugl.

Naime, utvrđeno je da Đoakino Gamino živi pod lažnim imenom u gradu Galapagar nakon što je primećen u funkciji Street View na Gugl mapi, prenosi Euronews.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije istaklo je da je 61-godišnji bivši mafijaški bos sa Sicilije opasan begunac.

Kako prenose lokalni mediji, Gamino je živeo kao prodavac na pijaci i kuvar u španskom gradu u blizini Madrida. On je uhapšen nakon dvogodišnje zajedničke operacije italijanskih i španskih vlasti.

Slika dostupna na Guglu prikazuje čoveka koji izgleda kao Gamino ispred prodavnice voća u Galapagaru u julu 2018. godine. U vreme hapšenja u decembru, Gamino je navodno pitao policiju: "Kako ste me pronašli? Nisam čak ni telefonirao svojoj porodici 10 godina."

Google Maps

 

Ovaj begunac je prvi put bio pritvoren u Barseloni pod optužbom za ubistvo i trgovinu drogom krajem 90-ih, ali je misteriozno pobegao iz rimskog zatvora 2002. godine. Očekuje se da će nakon ovog hapšenja biti izručen Italiji sledećeg meseca.

Slučaj sličan ovome dogodio se u martu prošle godine. Tada je član italijanske mafijaške bande takođe uhapšen u Dominikanskoj Republici, nakon što su njegove tetovaže prepoznate na snimku kuvanja na Jutjubu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa