Evropa

Erdogan i Rama u Tirani: Turska finansira izgradnju stanova Albancima koji su ostali bez doma u zemljotresu 2019.

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2022

-

20:04

Erdogan i Rama u Tirani: Turska finansira izgradnju stanova Albancima koji su ostali bez doma u zemljotresu 2019.
Tanjug/AP/Franc Zhurda - Copyright Tanjug/AP/Franc Zhurda

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan boravio je danas u Albaniji gde je razgovarao sa albanskim premijerom Edijem Ramom o jačanju bilateralnih veza i prisustvovao početku izgradnje novih stanova koje finansira Turska za Albance koji su ostali bez kuća u zemljotresu 2019. godine.

Po sletanju Erdogan je odmah krenuo u severozapadni grad Lač, 50 kilometara severozapadno od prestonice Tirane, gde je Turska finansirala izgradnju kompleksa od 522 stana vrednih 42 miliona evra, preneo je AP.

Turska i Albanija potpisale su sedam sporazuma u različitim oblastima, uključujući medije, sprovođenje zakona, kulturu i upravljanje vanrednim situacijama.

Erdogan je rekao da su veze sa Albanijom na nivou strateškog partnerstva, dodajući da obe zemlje imaju za cilj da postignu godišnju razmenu od milijardu dolara.

Tanjug/AP/Turkish Presidency

 

Albanski premijer smatra da je uloga Turske u regionu Zapadnog Balkana "neophodna, neotuđiva i bez sumnje konstruktivna uloga za mir".

"Bez Turske EU ne bi bila u situaciji u kakvoj je sada, već u goroj. Turska je neizbežan ventil za bezbednost EU", istakao je Rama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa