Evropa

Brutalna pljačka šokirala Grčku: Mlada majka ubijena pred suprugom i bebom

Komentari

Autor: Proto thema

12/05/2021

-

12:10

Brutalna pljačka šokirala Grčku: Mlada majka ubijena pred suprugom i bebom
Brutalna pljačka šokirala Grčku: Mlada majka ubijena pred suprugom i bebom - Copyright Printscreen YouTube/ΕΡΤ Α.Ε.

veličina teksta

Aa Aa

Gnusan zločin u kojem su nepoznati provalnici ubili 20-godišnju ženu naočigled njenog supruga i 11-mesečne bebe, odigrao se juče ujutru u naselju Glika nera u predgrađu Atine. 

Nepoznati počinioci upali su u kuću tročlane porodice, a pre nego što su to učinili ubili su porodičnog psa i obesili ga na ogradu kuće.

Suprug tragično nastradale Kerolajn dao je izjavu policiji u kojoj je opisao kako se sve odigralo.

"Ležali smo u spavaćoj sobi, a pored nas se nalazila beba u krevecu. Odjednom su u sobu upala tri muškarca. Dvojica su ceo lice pokrila fantomkama, a treći je držao masku ispod nosa. Bili su normalne građe. Sa oružjem u rukama su me izvukli iz kreveta. Dobro su pričali grčki jer su sve vreme ponavljali 'gde su pare, bre?'"

Muškarac je rekao policajcima da ni u jednom trenutku nije pružao otpor i da im je vrlo brzo otkrio gde se nalazi dečja kutija u kojoj je bilo sakriveno oko 15.000 evra.

"Odmah sam im rekao gde sam sakrio novac kako bi se agonija što pre završila. Neposredno pre toga smo kupili parče zemlje, pa sam zato u kući čuvao deo novca koji je bio namenjen za početak radova. Moja žena je bila vezana za krevet. Sve vreme je vrištala i molila da nas ne povrede. Beba plače, žena vrišti, a jedan od njih sve vreme po kući traži još novca i nakit"

Policija je sigurna da su počinioci bili dobro obavešteni da se novac nalazi u kući, kao i da su pratili sve ljude koji su sarađivali sa ovom porodicom, ali i znali sve detalje o kupovini zemlje i planovima za izgradnju nove kuće. 

300.000 evra za onog ko pomogne u hapšenju počinilaca

Printscreen YouTube/ΕΡΤ Α.Ε.

 

Ministarstvo civilne zaštite i Ministarstvo finansija Grčke objavili su da će dati 300.000 evra onome ko identifikuje napadače i pomogne u njihovom privođenju pravdi.

"U današnjoj zajedničkoj odluci ministra civilne zaštite Mihalisa Hrisohoidisa i zamenika ministra ekonomije Teodorisa Skilakakisa, nagradićemo novčanim iznosom od 300.000 evra onoga ko pruži dokaze i informacije nadležnim vlastima, koje će dovesti do rešavanja slučaja i hapšenja provalnika kojima se na teret stavlja ubistvo 20-godišnjakinje u naselju Glika nera 11. maja", navodi se u saopštenju i dodaje da će identitet onoga ko ponudi informacije biti zaštićen.

Hronologija ubistva koje je šokiralo Grčku

Nemilosrdni provalnici pretili su pištoljem i 11-mesečnoj bebi kako bi izvršili pritisak na par da im otkriju gde kriju novac i nakit. Na kraju su vezali muškarca za stolicu dok su mučili njegovu suprugu da im prizna gde se nalazi sef. 

Žena je sve vreme vrištala i dozivala u pomoć, zbog čega su joj gurnuli u usta komad tkanine, a potom je i zadavili rukama, kako se navodi u forenzičkom izveštaju. 

Kada su izašli iz kuće, vezani muškarac je uspeo da dođe do mobilnog telefona i pozove policiju.

Prema navodima policija, žestina zločina odgovora stranim počinicoima, ali nije isključeno ni da je u pitanju delo mafije. Profajleri pretpostavljaju da je reč o divljačkoj bandi razbojnika sa sedištem u zapadnom predgrađu grčke prestonice. Procenjuje se i da provalnici nisu očekivali ovakav stav žene koja je kao majka pokazala instiktivnu reakciju i iznenadila ubice, te da ubistvo nije bio deo njihovog plana.

 

Komentari (0)

Evropa