Evropa

Blinken: Diplomatski napori i vojna podrška Ukrajini za rešenje napete situacije

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2022

-

18:06

Blinken: Diplomatski napori i vojna podrška Ukrajini za rešenje napete situacije
Entoni Blinken i Dmitro Kuleba - Copyright Tanjug/AP/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je u Kijevu da će SAD nastaviti da ulažu diplomatske napore na rešavanju napete situacije oko Ukrajine i najavio da će Amerika istovremeno nastaviti da jača vojnu pomoć toj zemlji.

"Nećemo prekinuti naše snažne diplomatske napore kako bismo sprečili novu agresiju i unapredili dijalog i mirovne napore. Istovremeno, nastavićemo da jačamo odbrambene sposobnosti Ukrajine i da nedvosmisleno ponavljamo koliku cenu će SAD i EU nametnuti Rusiji ukoliko ne prihvati diplomatski put koji smo otvorili, i odluči da izvede bezrazložnu invaziju i destabilizuje Ukrajinu bez upozorenja", poručio je Blinken na konferenciji za novinare u Kijevu, prenosi TASS.

Američki državni sekretar je izrazio nadu da SAD neće morati da uvode sankcije Rusiji, ali je ponovio da je Vašington "spreman za odlučnu akciju u slučaju ruske invazije na Ukrajinu''.

"Sankcije bi bile ekonomske, finansijske, uvozne, izvozne i mnoge druge", rekao je Blinken tokom zajedničke konferencije za novinare sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa