Evropa

Najprometniji aerodrom u Evropi zatvoren zbog snežne oluje

Komentari

Autor: Euronews Srbija, T.T.

24/01/2022

-

19:33

Najprometniji aerodrom u Evropi zatvoren zbog snežne oluje
İGA İstanbul Airport - Copyright İGA İstanbul Airport

veličina teksta

Aa Aa

Najprometniji evropski aerodrom u Istanbulu zatvoren je zbog snežne oluje koja je zahvatila delove istočnog Mediterana uzrokujući česte nestanke struje i haos u saobraćaju.

Zatvaranje aerodroma u Istanbulu usledilo je nakon što se krov jednog od kargo terminala urušio pod velikom količinom snega. Ujedno su prizemljeni letovi od Bliskog Istoka i Afrike do Evrope i Azije.

"Zbog nepovoljnih uslova, svi letovi na aerodromu u Istanbulu su privremeno obustavljeni radi bezbednosti putnika", navodi se u saopštenju aerodroma na Tviteru.

Saobraćajni zvaničnici su takođe zatvorili glavne puteve širom velikih delova centralne i jugoistočne Turske, odnosno planinskog regiona koji je prošle nedelje prvi put pogodila snežna oluja.

Aerodrom Istanbul je prošle godine opslužio više od 37 miliona putnika, te tako postao jedno od najvažnijih vazdušnih čvorišta na svetu.

Kritičari predsednika Redžepa Tajipa Erdogana dugo su dovodili u pitanje njegovu odluku da aerodrom postavi na zabačenu deonicu duž obale Crnog mora koja je zimi često prekrivena maglom.

I Turkiš erlajns je saopštio da obustavlja sve letove na aerodromu u Istanbulu do utorka u četiri sata ujutru.

Košarkaši Partizana morali da slete u Izmir

Avion kojim su košarkaši Partizana leteli za Tursku, zbog loših vremenskih uslova u Istanbulu preusmeren je u Izmir, saopštili su crno-beli.

"Zbog toga dolazak crno-belih u Ankaru se očekuje tek u kasnim večernjim časovima", naveli su iz Partizana.

Košarkaši Partizana sutra od 18 sati igraju protiv Turk Telekoma u 11. kolu Evrokupa.

Komentari (0)

Evropa