Evropa

I Norveška ukida većinu epidemioloških mera, ostaju samo nošenje maske i držanje distance

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2022

-

21:50

I Norveška ukida većinu epidemioloških mera, ostaju samo nošenje maske i držanje distance
I Norveška ukida većinu epidemioloških mera, ostaju samo nošenje maske i držanje distance - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Norveška će ukinuti većinu preostalih mera zbog protiv širenja kovida 19 jer je malo verovatno da će stalni porast broja slučajeva koronavirusa ugroziti zdravstveni sistem, rekao je premijer Jonas Gar Store.

Norveška je u decembru ušla u delimično zaključavanje zbog borbe protiv omikron soja kovida 19 koji se brzo širi, ali većina tih mera više nije potrebna, saopštila je Vlada Norveške.

"Čak i ako se mnogo više ljudi zarazi, manje je onih koji su hospitalizovani. Dobro smo zaštićeni vakcinama. To znači da možemo da ublažimo mnoge mere čak i kada stopa infekcija brzo raste", naglasio je Store na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Kako je precizirano, restoranima će ponovo biti dozvoljeno da služe alkohol posle 23 časa, rad od kuće više neće biti obavezan, a trenutno ograničenje od 10 posetilaca u privatnim kućama biće ukinuto.

I dalje će se insistirati na osnovnim merama socijalnog distanciranja, koje podrazumevaju najmanje metar odstojanja prilikom kontakta i nošenje maske za lice u zatvorenim prostorima, saopštila je Vlada.

Najava norveške Vlade je usledila nakon sličnih odluka susedne Danske i drugih evropskih zemalja, među kojima su Velika Britanija, Irska i Holandija, koje su ublažile ili uklonile mere poslednjih nedelja, u pokušaju da se vrate normalnom društvenom funkcionisanju, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa