Evropa

Na brodu u Đenovi pronađeno telo srpskog moreplovca, zaplenjeno 445 kilograma kokaina

Komentari

Autor: Genova24.it

08/02/2022

-

11:14

Na brodu u Đenovi pronađeno telo srpskog moreplovca, zaplenjeno 445 kilograma kokaina
Na brodu u Đenovi pronađeno telo srpskog moreplovca, zaplenjeno 445 kilograma kokaina - Copyright Twitter/Guardia di Finanza

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski carinici zaplenili su 445 kilograma kokaina na brodu MSC Adelaide koji je pristao u jednu luku u Đenovi, a u jednoj od kabina pronađeno je i telo srpskog moreplovca sa prerezanim grkljanom, prenosi italijanski portal Genova24.

U okviru policijske akcije, uhapšen je jedan Italijan zaposlen u luci, koga su nadzorne kamere snimile kako noću pokušava da sa broda uzme pakete droge.

Naime, carinicima je brod bio sumnjiv od samog pristajanja u luku, pa su odlučili da bude smešten tako da bude pod "okom" nadzornih kamera, što se naposletku ispostavilo kao dobra odluka.

Kasnije je utvrđeno da je brod u Italiju došao iz Brazila, odnosno iz Rio de Žaneira, a da je kokain bio raspoređen u 400 paketa od kojih je svaki bio malo teži od jednog kilograma. Smatra se da je vrednost zaplenjene droge najmanje 30 miliona evra.

Pronađeno telo srpskog moreplovca

Kada su ušli na brod kako bi ga pretražili, policajci su u jednoj od kabina pronašli telo 50-godišnjeg muškarca sa prerezanim grkljanom, za koga se utvrdilo da je srpske nacionalnosti.

Sumnja se na samoubistvo, ali pored njega nije pronađen nož ili neko drugo sečivo kojim bi mogao da sebi prereže vrat.

Istražitelji su rekli kako se trenutno čini da nema povezanosti između smrti ovog muškarca i droge pronađene na brodu, ali da još nisu utvrđene sve kolnosti pa se samim tim ovakva veza i ne isključuje potpuno, naročito zbog vrednosti kokaina.

Kako prenose italijanski mediji, muškarac je, pre nego što je izvršio samoubistvo, krvlju napisao oproštajnu poruku svojoj supruzi, ali to su informacije koje još nisu potvrđene.

Istraga tužioca se nastavlja kako bi se rasvetlile sve okolnosti ovog slučaja, a za to vreme brod nije zaplenjen, ali će ostati u luci.

Komentari (0)

Evropa