Evropa

Još gori trajekt u Grčkoj, tri vatrogasca povređena, 12 vozača kamiona se vode kao nestali

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Protothema

19/02/2022

-

10:08

Još gori trajekt u Grčkoj, tri vatrogasca povređena, 12 vozača kamiona se vode kao nestali
Još gori trajekt u Grčkoj, tri vatrogasca povređena, 12 vozača kamiona se vode kao nestali - Copyright Tanjug/AP/Hellenic Fire Service; Lazos Mantikos/debater.gr; Albanian Ministry of Defense

veličina teksta

Aa Aa

U požaru koji je juče izbio na grčkom trajektu Juroferi Olimpija 12 ljudi se vodi kao nestalo, a tri vatrogasca se nalaze na bolničkom lečenju zbog povreda nastalih u obuzdavanju vatrene stihije koja je zahvatila sve nivoe broda.

Iako požar još nije lokalizovan od sredine plovila do krme, čitavu noć je trajala operacija hlađenja pramca broda, budući da su se limene ploče zagrejale do 600 stepeni Celzijusa. Brod je takođe privezan za tegljače, a posebna pažnja posvećena je prevenciji u slučaju mogućih eksplozija.

 

 

 

Cilj obalske straže jeste da pošalje spasioce na brod kako bi se nastavila potraga za 12 nestalih, od kojih su svi bili vozači kamiona. U pitanju je sedam Bugara, tri Grka, jedan Turčin i Litvanac.

Tek kada vatra bude u potpunosti lokalizovana, trajekt će se odvući na sigurno kako bi se što pre ispumpalo gorivo iz njega.

 

Komentari (0)

Evropa