Evropa

Vojske SAD i Poljske započele vojne vežbe u blizini granice sa Ukrajinom

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2022

-

20:18

Vojske SAD i Poljske započele vojne vežbe u blizini granice sa Ukrajinom
Tanjug/AP/Czarek Sokolowski - Copyright Tanjug/AP/Czarek Sokolowski

veličina teksta

Aa Aa

Američki vojnici koji su nedavno stigli u Poljsku započeli su vežbe u blizini granice sa Ukrajinom, izjavio je poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak.

"Tokom vikenda vojnici 18. mehanizovane divizije Vojske Poljske počeli su zajedničke vežbe na jugoistoku zemlje sa američkim vojnicima 82. vazdušno-desantne divizije", napisao je Blaščak na Tviteru, prenose RIA Novosti.

Tanjug/AP/Czarek Sokolowski

 

SAD i Velika Britanija nedavno su rasporedile dodatnih 1.700, odnosno 350 vojnika u Poljskoj.

Kasnije je Pentagon najavio prebacivanje još 3.000 vojnika u Poljsku.

Podsećamo da su američki avioni F-15 sleteli pre deset dana u Poljsku, kao deo pojačanja na istočnom krilu NATO, saopštio je poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak.

"Danas (10. februar) su američki lovci F15 stigli u vazdušnu bazu Lask, oni će biti podrška istočnom krilu u okviru misije vazdušne policije NATO", napisao je Blaščak na Tviteru, prenosi Rojters.

Tanjug/AP/Czarek Sokolowski

 

Poljski ministar odbrane nije precizirao koliko je F-15 aviona sletelo u bazu, a nove američke i britanske kopnene trupe već su raspoređene u Poljskoj.

Kako se navodi, američki avioni F-15 takođe su poslati na Baltik, u trenutku kada NATO pojačava vojno prisustvo na svom istočnom krilu zbog tenzija između Ukrajine i Rusije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa