Evropa

Novi ambasador SAD u Sarajevu: Fokus će biti na podršci suverenitetu BiH

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2022

-

16:03

Novi ambasador SAD u Sarajevu: Fokus će biti na podršci suverenitetu BiH
Novi ambasador SAD u Sarajevu: Fokus će biti na podršci suverenitetu BiH - Copyright state.gov, Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Majkl Marfi predao je danas akreditive predsedavajućem Predsedništva BiH Željku Komšiću i tom prilikom izjavio da je srećan što će biti na ovoj važnoj poziciji za Sjedinjene Američke Države.

Marfi je rekao da će SAD i dalje biti fokusirane na podršku suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru BiH.

"Sjedinjene Američke Države nastaviće da rade s vašom zemljom na tome da ona bude čvrsto usidrena u evroatlantsku zajednicu država. Sjedinjene Američke Države podržavaju očekivanja i želje svih građana Bosne i Hercegovine da njihovi izabrani lideri, na svim nivoima, rade na tome da obezbede transparentniju i odgovorniju vlast, kao i kvalitetnije ekonomske prilike", rekao je Marfi.

Kazao je i da SAD podržavaju građane BiH i da je krajnje vreme da se energija usmeri prema izgradnji bolje političke i ekonomske budućnosti države.

"Sjedinjene Američke Države takođe podržavaju očekivanja građana u vašoj zemlji da njihovi lideri svoje vreme i energiju usmere na izgradnju svetlije političke i ekonomske budućnosti Bosne i Hercegovine, uključujući promociju trajnog mira i istinskog pomirenja", rekao je Marfi, preneo je sarajevski portal Klix.

Dodao je da će mu biti zadovoljstvo da radi sa članovima Predsedništva i svim liderima u BiH na promociji reformi koje su ključne da bi Bosna i Hercegovina ostvarila svoj veliki potencijal.

Marfi je u periodu između 2006. i 2009. godine bio šef Političkog odeljenja američke Ambasade u Sarajevu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa