Evropa

Džonson: Putinovi varvarski postupci test za čovečanstvo

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2022

-

07:20

Džonson: Putinovi varvarski postupci test za čovečanstvo
Boris Džonson - Copyright Tanjug/AP/David Cliff

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, osudio je, kako je naveo, "Putinove varvaske akcije" i poručio da će Velika Britanija nastaviti da traži opcije za jačanje odbrambenih kapaciteta Ukrajine.

"Premijer je rekao da Putinovi varvarski postupci nisu test samo za Ukrajinu, već za celo čovečanstvo", navodi se u transkriptu razgovora koji je objavio Dauning strit, a prenosi CNN.

Džonson je dodao da će Britanija u saradnji sa svojim partnerima, već tokom predstojećeg sastanka Združenih ekspedicionih snaga koji se u utorak održava u Londonu, tražiti više opcija za jačanje obrambenih snaga Ukrajine, dodaje Rojters.

Dvojica lidera su takođe "osudila ubistva (američkog novinara) Brenta Rejnoa i bezbroj nevinih Ukrajinaca, kao i otmice gradonacelnika Dnjiprorudne i Melitopolja", navodi se u transkriptu njihovog razgovora koji je Džonsonov kabinet pružiio Rojtersu na uvid.

Komentari (1)

Demokratija

14.03.2022 11:33

Kako bi Džonson nazvao osvajanja, ubijanja, porobljavanja, eksploataciju, pokrštavanja i sve ostalo što je UK činila i dalje čini? Zar njegovi preci nisu učinili najveći genocid u istoriji? Potamanili su indijanci, a ono malo što je čudom preživelo zatvorili su u rezervate.

Evropa