Evropa

Britanija dodala još 350 ruskih pojedinaca na listu sankcija, među njima i Šojgu i Meljničenko

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2022

-

13:57

Britanija dodala još 350 ruskih pojedinaca na listu sankcija, među njima i Šojgu i Meljničenko
Britanija dodala još 350 ruskih pojedinaca na listu sankcija, među njima i Šojgu i Meljničenko - Copyright Tanjug AP/House of Commons

veličina teksta

Aa Aa

Britanska vlada je saopštila danas da je stavila pod režim sankcija još 350 novih ruskih pojedinaca i da je dodala na listu sajber sankcija još devet imena.


Među onima koji su se našli u najnovijoj rundi sankcija su Andrej Meljničenko, vlasnik Jurokem grupe, velikog proizvođača đubriva i kompanije SUEK za proizvodnju uglja, zatim Pjotr Aven, naftni investitor koji je izgradio evropsku poslovnu imperiju čija se vrednost procenjuje na 4,7 milijardi dolara, kao i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, izveštava Rojters.

Pored toga, britanski ministar finansija Riši Sunak je objavio da će novi britanski zakon koji je stupio na snagu noćas omogućiti vladi da ubrza napore usmerene na to da se „iskoreni ruski prljavi novac” koji je uložen u britansku imovinu.

„Naš zakon o ekonomskom kriminalu će nam omogućiti da se snažnije i brže obračunavamo sa prljavim novcem i onima koji podržavaju (predsednika Rusije Vladimira) Putina i njegov režim“, naveo je Sunak u saopštenju.

Zakon je dobio konačno odobrenje paramenta danas u ranim jutarnjim satima, dodaje Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa