Evropa

Otkriveno mesto samita SAD i Rusije, Putin i Bajden u vili "La Granž"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, N.Z.

10/06/2021

-

10:38

Otkriveno mesto samita SAD i Rusije, Putin i Bajden u vili "La Granž"
Otkriveno mesto samita SAD i Rusije, Putin i Bajden u vili "La Granž" - Copyright Wikipedia.org/Romano1246

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džo Bajden i ruski lider Vladimir Putin sastaće se u vili "La Granž" u Ženevi 16. juna, saopštilo je švajcarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Susret će se dogoditi u vili La Granž u Ženevi 16. juna", navela je portparolka ministarstva, prenosi TASS.

Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske navelo je ranije na Tviteru da se "Švajcarska zahvaljuje dvema zemljama za poverenje koje je joj je dodeljeno time što je odabrana Ženeva".

Vila "La Granž" je iz 18. veka i nalazi se u najvećem parku u ovom gradu na obali Ženevskog jezera. Zatvorena je za posetioce od 8. do 18. juna. 

Regionalni zvaničnici saopštili su da će na snazi biti strože mere bezbednosti od 14. do 17. juna. To se posebno odnosi na to da će letovi bespilotnih letelica da budu zabranjeni u kantonu Ženeva. Oko mesta na kom će se održati samit SAD i Rusije stvorena je posebna bezbednosna zona, koja uključuje i park "La Grinž" i susedni "Park de Zo Viv".

Rusko predsedništvo je ranije saopštilo da će dvojica lidera da razgovaraju o prospektima rusko-američkih odnosa, strateškoj stabilnosti i trenutnim globalnim pitanjima, uključujući i borbu protiv pandemije koronavirusa i načinima za rešavanje regionalnih sukoba. 

Ovo će inače biti prvi susret njih dvojice od kada je Bajden položio zakletvu na mesto predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Ruski predsednik Vladimir Putin će stići u Ženevu 16. juna, a istog dana će se susresti sa američkim kolegom Džoom Bajdenom, preneo je danas Rojters pisanje ruske novinske agencije TASS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa