Evropa

Kosačov o izborima u Srbiji i Mađarskoj: "Bravo prava suverena Evropo!"

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2022

-

09:14

Kosačov o izborima u Srbiji i Mađarskoj: "Bravo prava suverena Evropo!"
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Izbori u Srbiji i Mađarskoj potvrdili su suverenitet tih zemalja, ocenio je potpredsednik Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov. On je na Telegramu napisao da se istinske suverene države Evrope mogu nabrojati na prste jedne ruke.

"Pored Rusije, to su Belorusija, Jermenija, Turska i, što su jasno potvrdili jučerašnji izbori, Srbija i Mađarska", napisao je Kosačov na Telegramu.

Prema njegovoj oceni, na drugoj ruci su Nemačka, Francuska i Italija.

Kosačov smatra da je to rezultat destruktivne za posleratnu Evropu politike Sjedinjenih Američkih Država koja se sastoji, kako je naveo, u "njenoj suverenizaciji pod antiruskim zastavama NATO-a".

"Bravo, Srbijo! Bravo, Mađarska! Bravo, prava i suverena Evropo“, napisao je Kosačov.

Na predsedničkim izborima održanim juče u Srbiji, na osnovu rezultata sa 90,71 biračkih mesta koje je obradila Republička izborna komisija, trenutno najviše glasova ima kandidat Aleksandar Vučić - 59,55 odsto, a na osnovu 91,02 odsto obrađenih biračkih mesta trenutno najviše, na parlamentarnim izborima, ima koalicija okupljena oko SNS "Zajedno možemo sve" - 43,45 odsto, što je oko 122 poslanička mesta.

Premijer Mađarske Viktor Orban proglasio je sinoć pobedu na jučerašnjim parlamentarnim izborima, nakon što je stranka Fides, čiji je lider, osvojila više od polovine glasova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa