Evropa

Ðeka: Krajnje vreme da se saga o formiranju vlade Crne Gore okonča

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2022

-

10:47

Ðeka: Krajnje vreme da se saga o formiranju vlade Crne Gore okonča
Tanjug/AP/Risto Božović - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Iako je do sada više puta najavljivano crnogorska vlada mandatara Dritana Abazovića još nije formirana, a predsednik Demokratske partije Albanaca i poslanik Albanske koalicije Fatmir Ðeka kaže da je "krajnje vreme da se ova saga okonča".

"Ako ne, što se nas tiče, idemo na izbore. Ko želi tehničku vladu, neka je formira bez nas. Mi u vladi sa Demokratskim frontom biti nećemo", rekao je Ðeka u intervjuu za podgoričku Pobjedu.

Na pitanje kada očekuje da će vlada biti formirana, Ðeka kaže da je to već trebalo da se dogodi s obzirom na situaciju i u Crnoj Gori i u svetu.

"Krajnje je neumesno, degutantno, pa već i sa štetnim posledicama, da se taj proces odgađa da bi se postigli neki sitni partijski interesi. Ne shvatajući da upravo otaljavanjem i sitničarenjem, najviše štete čini državnim interesima", naveo je Ðeka i ističe da smatra da je krajnje vreme da "ova saga okonča".

Upitan da li je vlada sa Socijalističkom narodnom partijom moguća s obzirom na njihove poznate stavove o Srebrenici, situaciji u Ukrajini i NATO, Ðeka podseća da su oni potpisnici Memoranduma o formiranju manjinske vlade. Ocenjujući saradnju sa SNP-om korektnom i dobrom, Ðeka kaže da misli da su razumeali da u Albanskoj koaliciji mogu da imaju korektne partnere koji žele da Crnu Goru i društvo menjaju nabolje.

"U tom smeru, svi treba da se menjamo, ka boljem, prosperitetnijem, da zajedno radimo za našu malu zajednicu. Ako smo, u većem interesu, 1997. godine išli sa onakvim DPS-om, možemo 2022. sa ovakvim SNP-om", rekao je Ðeka.

Komentari (0)

Evropa