Evropa

Janša: Čestitamo relativnom pobedniku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/04/2022

-

23:23

Janša: Čestitamo relativnom pobedniku
Janez Janša - Copyright Tanjug/AP/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Slovenačke demokratske stranke (SDS) Janez Janša kritikovao je medije navodeći su krivi za nedovoljan rezultat njegove stranke na izborima u Sloveniji, ali je i istakao da su kao stranka popravili ostvareni rezultat u odnosu na prošle izbore, prenose slovenački mediji.

„Prebrojana je velika većina glasova i rezultati su jasni. Na početku želim da zahvalim svim glasačima koji su glasali za SDS, našim ekipama kojie su puno radile tokom kampanje, želim  da se zahvalim i koalicionim partnerima. Rezultati su takvi kakvi su. Čestitamo relativnom pobedniku. Naravno, glasovi su tešnji nego što su bili u početku. Rezultat daje uvid velike izlaznosti. Želeli bismo takvu izlaznost i na drugim izborima“, rekao je Janša.

On je dodao da „relativni pobednik“ na osnovu ostvarenih rezultata ima priliku da sastavi vladu na čvrstim temeljima, kao i da će moći mirno da vlada.

"Bili smo tvrdi borci s rezultatima koji su vidljivi, ali nisu bili pozdravljeni od slovenačkih medija, što je takođe uticalo na rezultate izbora. Ovo su najbolji rezultat naše stranke u istoriji. Povećali smo broj glasova koje smo dobili, dobili smo mnogo glasova u područjima gde pre nismo", dodao je.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa