Evropa

Blinken i Rama potpisali memorandum o 5G: Zajednički rad na najosetljivijoj tehnologiji

Komentari

Autor: Tanjug

13/06/2021

-

22:40

Blinken i Rama potpisali memorandum o 5G: Zajednički rad na najosetljivijoj tehnologiji
Blinken i Rama potpisali memorandum o 5G: Zajednički rad na najosetljivijoj tehnologiji - Copyright Tanjug/AP/Saul Loeb

veličina teksta

Aa Aa

Američki državni sekretar Entoni Blinken i premijer Albanije Edi Rama danas su se susreli u Briselu gde su potpisali Memorandum o razumevanju za korišćenje 5G tehnologije između dve zemlje.

Blinken je označio Albaniju kao "partnera i saveznika" SAD, dodavši da kroz ovaj sporazum Rama daje "dobar primer" ostalim zemljama, preneo je Euronews Albanija.

"Smatram da zajedno šaljemo moćan primer o potrebi da, kada je reč o najosetljivijoj tehnologiji koju imamo, radimo zajednički sa proverenim dobavljačima, a posebno je važna poruka koju šaljemo ostalima ovim činom", izjavio je Blinken.

Blinken je dodao da je Amerika veoma zahvalna na zajedničkom radu SAD i Albanije u brojnim oblastima, uključujući i zajedničke vežbe.

"Radujemo se i što je Albanija dobila mesto nestalne članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija od naredne godine", dodao je Blinken.

Rama je rekao da je Albanija ponosna što stoji uz SAD, a za sporazum je rekao da predstavlja važan momenat.

"Za mene, a i ljude iz Albanije, ovo je veoma bitan trenutak, pošto verujem da znate da smo preuzeli ovu inicijativu pre nekoliko godina i tražili smo i da se ostale države u regionu priključe našim naporima da osiguramo komunikacione mreže", izjavio je Rama

Komentari (0)

Evropa