Evropa

Ruske snage uvežbavale simulirane nuklearne raketne napade u Kalinjingradu

Komentari

Autor: Tanjug

05/05/2022

-

08:48

Ruske snage uvežbavale simulirane nuklearne raketne napade u Kalinjingradu
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su ruske snage uvežbavale simulirane nuklearne raketne napade u Kalinjingradu, zapadnoj enklavi koja se nalazi između Poljske i Litvanije.

Kako se navodi u saopštenju, praktikovana su simulirana "elektronska lansiranja" mobilnih balističkih raketnih sistema Iskander sa nuklearnom sposobnošću, prenosi Gardijan.

Ruske snage su uvežbavale pojedinačne i višestruke udare po zamišljenim ciljevima - lanserima raketnih sistema, aerodromima, zaštićenoj infrastrukturi, vojnoj opremi i komandnim mestima neprijatelja.

Dodaje se da je nakon izvođenja "elektronskih" lansiranja, vojno osoblje izvršilo manevar promene položaja kako bi izbegli "mogući uzvratni udar".

Borbene jedinice su takođe uvežbavale "dejstva u uslovima radijacije i hemijske kontaminacije". U vežbi je, kako navodi rusko Ministarstvo odbrane, učestvovalo više od 100 vojnika.

Rusija je stavila nuklearne snage u stanje visoke borbene gotovosti ubrzo nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin 24. februara objavio početak specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa