Evropa

U Austriji povećan broj krijumčara ljudi, za 17 meseci uhapšena 623

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2022

-

09:14

U Austriji povećan broj krijumčara ljudi, za 17 meseci uhapšena 623
U Austriji povećan broj krijumčara ljudi, za 17 meseci uhapšena 623 - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije saopštilo je da je od početka prošle godine došlo do velikog rasta broja uhapšenih krijumčara ljudi. Prema podacima Ministarstva, u poslednjih 17 meseci uhapšena su 623 krijumčara.

Kriza u Ukrajini dodatno je podstakla "posao" krijumčara, ističu ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner i generalni direktor za javnu bezbednost Franc Ruf. Oni su preneli da je tokom specijalne akcije prošle godine uhapšen ukupno 441 krijumčar, a ove godine još 182.

Od početka maja sprovedeno je 910 akcija intenzivne kontrole na graničnim prelazima i u smeštajima, tokom koje je kontrolisano više od 40.000 lica i otkriveno 440 osoba koja su ilegalno u Austriji.

Policija je razbila i bandu krijumčara, a samo u toj akciji je sprovela 205 hapšenja, od kojih 92 na tlu Austrije. U prva četiri meseca ove godine iz zemlje proterano je već oko 3.000 osoba, od čega je polovina dobrovoljno napustila Austriju.

Ministar Karner najavio je da će Austrija nastaviti sa intenzivnim kontrolama i borbom protiv krijumčara ljudi. 

"Kriminal krijumčarenja ljudi je međunarodni kriminal sa organizovanim strukturama. Povećaćemo pritisak na te kriminalce", poručuje Ruf.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa