Evropa

Više od 90 zemalja na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Komentari

Autor: FoNet

29/05/2022

-

20:09

Više od 90 zemalja na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predstojeći Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF) okupiće, i pored oštrih sancija Rusiji 35 zapadnih zemalja zbog ukrajinske krize, sredinom juna više od 90 država.

Kako danas navodi Sputnjik, već taj podatak sam dovoljno govori kakvo je većinsko raspoloženje u svetu, kakav je njihov stav o sankcijama, ali i o tome u kom pravcu se kreće svet.

Tim pre što se samo mesec dana po otpočinjanju ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini pozivu za učešće na SPIEF-u odazvalo 69 država, među kojima su i Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Japan, Kina, Indija, Srbija. U međuvremenu ih se prijavilo još više od 20.

"Važno je stvoriti povoljne uslove za realizaciju zajedničkih projekata i obezbediti podršku inicijativama poslovne zajednice. Suprotno određenim okolnostima, učešće na SPIEF 2022. je potvrdilo više od 90 zemalja. Brojke su zaista impresivne", bio je komentar saradnika ruskog predsednika Antona Kobjakova.

On je ocenio da forum koji se održava 25. put, svake godine prima predstavnike iz više od 140 zemalja, i da ni ova neće biti izuzetak, jer se dinamika potvrđivanja učešća nije promenila. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa